desiree.jpg

ben.jpg

paul.jpg

DESIREE KON, BEN VAN ZELST EN PAUL CHRISTENHUSZ
TOPCOACHES VAN HET JAAR 2018!

De praktijkbegeleiders Desiree Kon van Installatiebureau Kon, Ben van Zelst van Installatiemensen en Paul Christenhusz van Van Lente Systeemintegratie zijn op 7 november 2018 bekroond tot Topcoach van het Jaar. Zij mochten zich een jaar lang de beste praktijkbegeleiders in de installatiebranche noemen. Tijdens de uitreiking in Utrecht werden zij door de jury geroemd om hun “bereidheid een extra stap te zetten”. Zij wonnen naast een beker ieder een geldprijs van €2.500,- die ze ten goede van het team mogen inzetten.

OVER DE WINNAARS

In de categorie MKB won Desiree Kon, van Kon Installatietechniek. De jury roemde haar om haar continue ontwikkeldrang, want zoals zij zegt: “Ik kan toch niet groeien als er nooit iemand kritisch naar mijn werk kijkt!” Ook begeleidt zij niet alleen leerlingen van haar eigen bedrijf, maar ook van een collega. “Zo blijven ze in elk geval behouden voor de branche.” Haar reactie op de winst: “Ik ben helemaal aan het trillen, supercool! Kijk, je kan hier niet staan zonder de jongens en ook daarom ben ik er echt van ontroerd van, heel bijzonder dit.”

Winnaar van de categorie opleidingsbedrijf was Ben van Zelst. Hij was volgens de jury uitzonderlijk goed in het bijeen brengen van het netwerk van de leerlingen: ouders, school, vrienden en zelfs de sportclubs. Hij leert leerlingen niet alleen een vak, maar ook op eigen benen staan. De voormalig topatleet probeert ook in het begeleiden de beste te zijn: “Je probeert het zo goed mogelijk te doen. Je coacht de leerlingen op een manier waarvan je denkt ‘dit is de beste manier’ en dat dan ook zo blijkt, is prachtig”.

Paul Christenhusz van Van Lente Systeemintegratie won in de categorie ‘Groot Bedrijf’: “Dit is gewoon heel gaaf, ik sta ervan met de mond vol tanden en dat gebeurt niet vaak!”. Christenhusz zet zich naast het werk als praktijkbegeleider ook intensief in voor de kwaliteit van het onderwijs in de regio. Dit waardeerde de jury, omdat hij daarmee laat zien dat hij een verbinder is.

De verkiezing

Wederom waren er in 2018 meer dan 700 aanmeldingen binnengekomen voor de nominering van de Wij Techniek TopCoach van het Jaar verkiezing! Het mooiste is dat deze weer grotendeels gedaan zijn door leerlingen. Dat bewijst des te meer dat de erkenning van de praktijkbegeleider in onze branche een zeer actueel thema is!

Ook in 2018 waren er weer 3 categoriën: MKB, Groot bedrijf en Opleidingsbedrijf. Uit de 700 aanmeldingen zijn na een uitgebreide en gedegen selectieprocedure ruim 30 bedrijfsbezoeken gerold en uiteindelijk zijn er 3 finalisten gekozen in elk van de 3 categorieën.

Op woensdag 7 november 2018 organiseerde Wij Techniek de TopCoach van het Jaar verkiezing in het MediaPlaza van de Jaarbeurs in Utrecht. In een interactief programma onder leiding van presentator Jan Joost van Gangelen hebben diverse gasten en sprekers zich samen met de aanwezigen gebogen over thema's als Het effect van een goede coach, Wanneer ben je een goede coach en Wanneer ben je een goede coachee?

De finalisten voor TopCoach van het jaar 2018

Groot bedrijf

André van Bergen | Bonarius Techniek B.V,

Paul Christenhusz | Van Lente Systeemintegratie - WINNAAR 2018

Rudolf Ekkelboom | WInkels Techniek B.V.

MKB

Jurgen van der Borght | AlfaTech Technische Aanneming B.V.

Desiree Kon | Installatiebureau Kon  - WINNAAR 2018

Joep Profijt | Datro B.V. 

Opleidingsbedrijf

Carla Verlaan | Installatiewerk Zuid Oost

Jan Erik Kuipers | GoFlex

Ben van Zelst | Installatiemensen - WINNAAR 2018

Bekijk alle foto's

Programma 7 november 2018

14.30 uur

Ontvangst 

De TopCoach van het jaar verkiezing wordt gepresenteerd door Jan Joost van Gangelen.

jan joost.png

Jan Joost van Gangelen

Presentator Fox Sport en TopVakmanschapsdagen

15.00 uur

Aanvang paneldiscussie

Olympisch kampioenen delen hun persoonlijke ervaringen over coaches en gecoacht worden 

minke.png                                                                         

Minke Booij                                                    

Meervoudig Olympisch kampioen en wereldkampioen hockey

dennis.png

 Dennis van der Geest

Meervoudig Olympisch kampioen en wereld kampioen judo, Ambassadeur Topstarters

bibian.png

Bibian Mentel

Meervoudig Paralympisch kampioen en wereld kampioen snowboarden

edith.png

Edith Bosch 

Meervoudig Olympisch kampioen en wereld kampioen judo

Aanvang 'Meer dan 1 pet!'

howard.png

Howard Komproe

Stand up Comedian

16.30 uur 

Aansluitend aanvang Verkiezing TopCoach van het jaar 2018

17.30 uur 

Borrel 

Onder het genot van een drankje en een hapje met elkaar napraten over de dag en uitwisselen van ervaringen.

18.30 uur 

Einde

Jury

De Topcoach van het jaar is een landelijke en eervolle erkenning. Daarom wordt er ook elk jaar een deskundige en gedegen Jury aangesteld om zich te buigen over de verkiezing van de TopCoach van het jaar.

jury.jpg