Edwin van Brakel

edwin-van-brakel.jpg

Winnaar MKB 2017

Edwin kent alle facetten binnen het bedrijf door zijn jarenlange ervaring en kennis van alle disciplines. Hij kent alle componenten van het vak en hoe de theorie in de praktijk ingevuld wordt. Hij is zeer kundig in zijn vak en wil dat graag overbrengen op zijn leerlingen. Hij heeft een engelengeduld, heeft kennis van hoog niveau. Hij neemt altijd de tijd voor jongens hoe druk hij het heeft met de reguliere werkzaamheden. Edwin is een warme coach, een echte procesbegeleider. Hij rekt de grenzen op en gaat door waar anderen stoppen. Hij heeft heel veel ervaring en kan zich daardoor goed inleven in zowel de situatie als in de fase waar de leerling in zit. Hij geeft gerichte begeleiding aan zijn leerlingen. Wanneer de leerling een opdracht krijgt en daar fouten in maakt, begeleidt Edwin op een manier dat de leerling zelf de fouten gaat vinden. Hierdoor ontstaat wederzijds respect, bewustwording en krijgt de leerling zelfvertrouwen. Er ligt veel hooi op de vork van Edwin. Naast zijn dagelijkse werk en het begeleiden van leerlingen is hij ook nog assessor op het ROC. Edwin haalt echt zijn energie uit het verder helpen van jonge mensen. Hij doet het begeleiden naast zijn gewone werk wat betekent dat hij vaak lang dagen maakt. Hij heeft echt hart voor de zaak en is een onmisbare kracht voor het bedrijf. Edwin is een gedreven begeleider die gemotiveerd genoeg is om net die extra stappen te zetten in het belang van de leerling. Hij is bereid om de leerling in het diepe te gooien, maar wel met individuele begeleiding. Als het begeleiden van leerlingen aangeboren kan zijn, dan is dat zéker het geval bij Edwin.

Edwin van Brakel | Gooiland Elektro

Wijnand Pul

wijnand-pul.jpg

Winnaar Groot Bedrijf 2017

Wijnand is zich heel erg bewust van zijn rol als begeleider voor de leerlingen. Alles kunnen ze met hem bespreken. Hij luistert, vraagt, toont interesse en helpt de leerling verder als het problemen zijn die hij zelf niet kan oplossen. Alles op basis van de vertrouwensrelatie die hij met de leerling heeft. Wijnand is heel flexibel, niet alleen de leerlingen leunen op hem, ook de andere monteurs vragen hem veel. Hij heeft een coachende manier van begeleiden waarbij hij de leerling aanspoort om eerst zelf met een oplossing te komen. In het formuleren van de oplossing helpt hij de leerlingen om telkens weer een stapje verder te denken. Op die manier kan hij op maat alle leerlingen begeleiden en telkens weer een stap verder brengen. Hij heeft zijn eigen begeleidingsplan voor de leerlingen uitgewerkt en past dat ook toe. Hij weet dat je nooit uitgeleerd bent en is er ook voor andere monteurs in de organisatie.Hij verbindt mensen binnen de organisatie door ze allemaal te betrekken in het opleiden van leerlingen. Zo gaat het werk van collega’s ook leven voor de leerlingen en creëert hij wederzijds begrip en respect waardoor de leerlingen ook ‘in het veld’ beter tot hun recht komen. Dat is van belang voor het leerproces maar ook gewoon voor de sfeer en de lol die je in je werk moet hebben. Voor Wijnand staat samenwerking en vriendschap voorop en terecht denkt hij dat de ontwikkeling van soft skills soms belangrijker zijn dan ‘alleen maar’ het vak leren. Een gevleugelde uitspraak van Wijnand:  "Mijn leerlingen mogen alles worden behalve ongelukkig." 

Wijnand Pul | Hollander Techniek

Anthony Brak

anthony-brak.jpg

Winnaar Opleidingsbedrijf 2017

Anthony vindt het belangrijk om leerlingen goed te begeleiden op persoonlijke ontwikkeling. Hij krijgt energie van jonge mensen die zich ontwikkelen. Dat ze van jongens en meiden van 16 jaar ontwikkelen naar jong volwassen mensen die echt iets kunnen! Anthony deelt die trots over het leerproces dan ook dagelijks met de leerlingen.Hij is enorm energiek en voelt een enorme betrokkenheid bij alles wat hij doet. Hij zet zich volledig in voor wat hij doet en ziet het hele plaatje. Is open en eerlijk omdat je daarmee het meeste kan bereiken met de leerlingen.Anthony beschikt over een groot netwerk en heeft daardoor kennis waar de leerling-medewerkers dagelijks van profiteren in de uitvoering. Hierdoor gebruikt Anthony zijn omgeving als onderdeel van zijn coaching-aanpak.Anthony heeft een managementfunctie verlaten om met passie het werk te kunnen gaan uitoefenen: het opleiden en begeleiden van leerlingen. Hij kijkt steeds kritisch naar de eigen rol om altijd nog beter en sneller op maat begeleiding te kunnen geven en een goed resultaat te behalen. EN hij kiest er ook nog steeds bewust voor om zich te blijven (bij)scholen op alle vlakken.Anthony heeft een zeer persoonlijke aanpak en wil met grote betrokkenheid een leerling motiveren en inspireren waarbij het geluk en de toekomst van de leerling voorop staat.

Anthony Brak | Installatiewerk IWNOF

Programma

TopCoach van het Jaar verkiezing 2017

Na het succes van de TopCoach van het Jaar verkiezing 2016, was dit jaar zo mogelijk nog overweldigender met maar liefst meer dan 700 aanmeldingen grotendeels gedaan door leerlingen. Dat bewijst des te meer dat de erkenning van de praktijkbegeleider in onze branche een zeer actueel thema is!

De verkiezing heeft, op basis van de ervaringen van vorig jaar. een kleine wijziging ondergaan; namelijk dat er een extra categorie is toegevoegd. Er zijn nu 3 categoriën: MKB, Groot bedrijf en Opleidingsbedrijf. Uit de 700 aanmeldingen van dit jaar zijn na een gedegen selectieprocedure ruim 40 bedrijfsbezoeken gerold en uiteindelijk zijn er 3 finalisten gekozen in elk van de 3 categorieën.

Afgelopen dinsdag 7 november 2017 organiseerde Wij Techniek de TopCoach van het Jaar verkiezing 2017 in Theater 't Spant in Bussum. In een interactief programma onder leiding van presentator Jan Joost van Gangelen en Topstarters-Ambassadeur Dennis van der Geest bogen diverse gasten zich samen met de aanwezigen over thema's als Goed Coachen, Grenzen bewaken en Talent regisseren op de werkvloer.

Juryleden

De Topcoach van het jaar is een landelijke en eervolle erkenning. Daarom is er ook een deskundige en gedegen Jury aangesteld onder leiding van de directeur van Wij Techniek mevrouw Bea Berndsen om zich te buigen over de verkiezing van de TopCoach van het jaar.

jury-2017.png