Jan Baaijens

jan-baaijens.png

TOPCOACH VAN HET JAAR 2016 - GROOT BEDRIJF

Volgens zijn leerlingen en oud-leerlingen lééft Jan voor zijn leerlingen. Hij is een inspirerend voorbeeld voor alle werknemers maar ook voor alle leerlingen. Hij doet zijn werk gepassioneerd, hij haalt alles eruit wat erin zit en hij zet zich voor 200% in om jonge mensen te motiveren en te stimuleren. Zijn drive is niet aflatend. Zijn inlevingsvermogen is zijn allergrootste kwaliteit en hij communiceert op het niveau en de wijze van de jongens; zijn leerlingen gaan door het vuur voor hem. De basis van zijn begeleiden is het benoemen van positief gedrag en oprecht complimenteren. Hij benut alle kansen die de branche creëert voor zijn leerlingen, ontwikkelt zijn eigen lesmateriaal, zorgt voor een blijvende groei en ontwikkeling van de jongens en meiden, organiseert ouderavonden, bezoekt de scholen van de jongens, geeft voorlichting voor nieuwe aanwas en is tussen de bedrijven door ook nog eens de grootste ambassadeur van en voor het bedrijf.

Remco van Doveren

remco-van-doveren.png

TOPCOACH VAN HET JAAR 2016 - MKB

Remco is een bevlogen jonge ondernemer van 26 jaar oud die trots is op zijn vak, blijft vernieuwen en anderen graag begeleidt in het leren en groeien binnen het vak. Als ondernemer geeft hij zijn mensen volledig inkijk en inzicht in alle aspecten van het bedrijf. Hij creëert een uitstekend klimaat in zijn bedrijf om het maximale uit de mensen te halen en veel persoonlijke groeikansen te bieden. Hij stimuleert jongeren (en zichzelf) om vakbekwaam te worden en te blijven én hij geeft ze een doorkijkje in wat het betekent om eigen ondernemer te zijn. Alles is tot in de puntjes geregeld; "want als zij laten zien aan hun medewerkers dat ze ontwikkeling en personeelsbeleid serieus nemen, dan nemen de werknemers het zelf ook serieus". Echt kenmerkend is de gezamenlijke trots van Remco, zijn leerlingen en medewerkers op de projecten en klussen die ze binnenhalen en met groot succes afleveren en het oprechte wederzijdse respect tussen de leerlingen en Remco.

TOPCOACH VAN HET JAAR VERKIEZING 2016

De afgelopen 10 jaar heeft Wij Techniek duizenden jonge werknemers inspirerende TopStartersdagen bezorgd. Vaak namen zij deel in overleg met hun begeleiders, die vaardigheden als samenwerken, communiceren en leidinggeven belangrijk vinden voor goed vakmanschap. Het feit dat een grote meerderheid van deze jongens en meiden nu nog actief is in onze branche, is natuurlijk ook te danken aan degene die hen heeft geïnspireerd in hun opleiding, van wie zij het meeste geleerd hebben en hen heeft gebracht tot waar ze nu staan. Tijd dus om deze vakmensen in het zonnetje te zetten en vanaf dit jaar weer de TopCoach van het Jaar te kiezen!

Op dinsdag 8 november 2016 organiseerde Wij Techniek daarom een landelijke Praktijkbegeleidersbijeenkomst voor werkgevers en werknemers in de branche waarbij als klapstuk de TopCoach van 2016 bekend gemaakt werd. Ondernemerschap, technische innovatie en bijzondere ontmoetingen met bijzondere mensen uit de branche passeerden de revue. In grote en kleine sessies boeiden diverse sprekers de aanwezigen met hun (ondernemers) verhalen. Thema’s die aan bod kwamen waren: Ondernemen in de technische installatiebranche anno 2020, Wat verwacht de klant, Werknemers in je bedrijf: van Opleiden naar Coachen en nog veel, veel meer!

De Wij Techniek Inspiratiedag werd gepresenteerd door Jan Joost van Gangelen.

DE GENOMINEERDEN VOOR TOPCOACH VAN HET JAAR 2016 WAREN:

(klik op de naam voor het profielfilmpje)

Harrie van Lierop
Heijmans Dordrecht

Jan Baaijens (Winnaar categorie Groot bedrijf)
Paree 's Heerenhoek

Remco van Doveren (Winnaar categorie MKB)
Van Doveren Electrotechniek Udenhout

Suzanne Reep/Henk van Scherrenburg
Vos Techniek Apeldoorn

Erwin ter Hofte
Installatiewerk Oost-Flevoland Deventer

Izudin Skopic
Installatiewerk Midden-Nederland Amersfoort

Willem Wever
TSH Opleidingsbedrijf Emmen

Gert Bouwman
Goflex Groningen

Kees Kraak
Wilms B.V. Den Helder

Sander van Biljouw
Installatiewerk Noord-Holland Hoorn