TOPCOACH VAN HET JAAR VERKIEZING

De Wij Techniek TopCoach van het Jaar verkiezing is het vervolg op de voormalige Praktijkbegeleider van het Jaar verkiezing van Kenteq. Voorheen werd voor de Technische Installatiebranche de erkenning uitgereikt door Kenniscentrum Kenteq voor de 'beste praktijkopleider'. Door de overgang van de wettelijke taken van Kenteq naar SBB is deze blijk van waardering voor een belangrijke doelgroep in de TI-branche verdwenen.

Wij Techniek heeft daarom sinds 2016 deze landelijke erkenning weer opnieuw leven in geblazen en naar de maatstaven van nu ingericht in de landelijke verkiezing van de 'TopCoach van het Jaar'. Het programma staat voor kennis delen, inspireren en coachend opleiden. De criteria voor de TopCoach van het Jaar zijn gebaseerd op een competentiematrix en gekoppeld aan de Wij Techniek programmalijnen Kwaliteit Praktijkscholing en de uitgangspunten van de Wij Techniek TopCoach-programma's.

Genomineerden worden door een deskundige jury, naast de vanzelfsprekende vak- en beroepsdeskundigheid, vooral beoordeeld op hun professionele grondhouding en hoe zich dat bij ieder afzonderlijk in de praktijk uit.

BIJ PROFESSIONELE GRONDHOUDING ZIJN 9 FACTOREN LEIDEND:

De praktijkopleider is: 

  • Oprecht betrokken bij de leerlingen
  • Empathisch
  • Assertief
  • Een voorbeeld voor de leerling
  • Objectief
  • Leergierig
  • Veelzijdig

En de praktijkopleider:

  • Bewaakt grenzen
  • Werkt integer

NOMINATIES TOPCOACH VAN HET JAAR VERKIEZING

De nominaties voor TopCoach van het Jaar kunnen worden voorgedragen door leerlingen, werkgevers en collega's. Tijdens de TopStarters en TopVakmanschapsdagen wordt de deelnemers gevraagd wie zij als TopCoach van het Jaar zouden willen nomineren en waarom.

Via deze site kunnen werkgevers en collega's hun ideale kandidaat nomineren. U kunt uw kandidaat voor de verkiezing van TopCoach van het Jaar 2022 aanmelden via bijgaande link: 
Nomineer nu een kandidaat

AANLOOP NAAR DE VERKIEZING 2021

De genomineerden worden na hun nominatie door werkgevers, werknemers en collega's door het Projectteam TopCoach van het Jaar getoetst aan een aantal vooraf opgestelde criteria. Deze criteria zijn geformuleerd op basis van coachend & vakinhoudelijk begeleiden.

Alle genomineerden worden eerst gebeld en telefonisch geïnterviewd. Vervolgens worden er, na een eerste selectie, bedrijfsbezoeken gepland door medewerkers van het Projectteam.

Ook dit jaar zijn er weer drie categorieën: MKB, Grootbedrijf en Opleidingsbedrijf. Uit de aanmeldingen zullen de finalisten na een uitgebreide en gedegen selectieprocedure en bedrijfsbezoeken gekozen worden.

Vervolgens kiest de speciale jury op basis van de criteria, de research en de onderbouwingen de TopCoach van het Jaar. 

De  uitreiking van de landelijke titel TopCoach van het Jaar vindt dit jaar op woensdag 8 december. Ook dit jaar zal het programma voor de finalisten en al hun collega's, vrienden en familieleden plaatsvinden in een interactieve Zoom-omgeving. Andere belangstellende zijn online via de livestream meer dan van harte welkom. Het programma staat in het teken van kennis delen inspireren en coachend opleiden. 

Meer informatie over de TopCoach van het Jaar verkiezing

Ik nomineer mijn TopCoach van het Jaar 2022!